معرفی رشته مهندسی عمران
مهندسی عمران از جمله رشتههای است که بیانگر کاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران کشور است. یعنی هر چیزی که به آبادی یک کشور باز میگردد، مانند سد، فرودگاه، جاده، پل، برج، تونل، دکلهای مخابرات،مدیریت پروژه ها، ساختمانهای مقاوم در مقابل زلزله، سیل و آتش، نیروگاههای برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز ،در حیطه کار مهندس عمران قرار میگیرد و اصولا هر پروژه ای در راستای آبادانی و آباد کردن به مهندسی عمران مربوط میشود.
مهندس عمران طیف بسیار وسیعی از کارها را در برمی گیرد. یعنی اگر بخواهیم ساختمان، پل، برج، تونل، راه، سیلو یا شبکههای فاضلاب بسازیم ،در آغاز به یک مهندس کارامد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبههای فنی و اجرایی ،اقتصادی نیز عمل کند .
حالا کمی هم رشته خودم
گرایش عمران –عمران
به محاسبه و طراحی سازههای متفاوت تحت نیروهای مختلف مانند باد ،زلزله، سیل،آتش و وزن خود ساختمان یا سازه میپردازد.این رشته علاوه بر این کارها در زمینههای دیگری مانند راهسازی , پلسازی ,سد سازی و کارهای دیگر نیز میپردازد و کار آن تنها محدود به ساختمان و سازه نمیباشد.همچنین دانشجو در این گرایش با انواع مدلها و ساختارهای شهرسازی با توجه به اقلیم ها و فرهنگهای مختلف آشنا میشود.سازهها و ساختمان های مختلف باید بر روی شالودههای مناسب ساخته شوند و در در واقع اولین قسمت سازه که ساخته میشود شالودهٔ آن است که در این گرایش فرد با طراحی و اجرای انواع شالوده ها(فونداسیون) نیز آشنا میشود.این گرایش را میتوان به دو بخش تئوری و اجرایی تقسیم نمود. در بخش تئوری همانگونه که ذکر شد طراحی انواع سازهها با توجه به انواع بارها ونیروهای وارده بر آنها مد نظر است و در بخش اجرا نحوهٔ اجرا و ساخت آن سازهها و یا مرمت سازههای آسیب دیده مورد توجه قرار میگیردصادی بودن ،یک اصل در مهندسی عمران است.
در زبان انگلیسی به مهندسی عمران Civil Engineering اطلاق میشود که Civil به معنی تمدن و از همان ریشه کلمه Civilization است. پس میتوان نتیجه گرفت همانطور که از اسم این رشته پیداست، مهندسی عمران یعنی مهندسی تمدن! و تقریبا بیش از سایر رشتههای مهندسی به جامعه نزدیکتر است.
این رشته در سطح کارشناسی دارای سه گرایش عمران- عمران، عمران –نقشه برداری، عمران –آب است.
اگر میخواهید بیشتر بدانید سایت http://fa.wikipedia.org رو یه نگاه بندازید
|